Santai Guasha

Wat is Guasha?

Guasha is een oude therapeutische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij de reflexzones worden behandeld om zo een betere doorbloeding en doorstroming te creëren. Van oorsprong is het een volkstherapie, gebruikt in landen van Zuidoost-Azië als een huis-tuin-en-keukenmiddel bij pijn en ziekte. Tegenwoordig is Guasha echter een behandelmethode die gestoeld is op een medisch wetenschappelijke basis, door medische studie en praktische toepassing.

Het is een schraaptechniek, waarbij er met een speciale schraper van steen, titanium of hoorn over uw huid (de reflexzones) wordt “geschraapt”. De huid is ingesmeerd met een speciale olie. Het doel hiervan is om blokkerende afvalstoffen en ziekmakende toxines uit uw lichaam te halen en om te zorgen voor een betere doorbloeding en doorstroming.  Guasha zorgt door het schrapen voor een soort zuiging in het bindweefsel. Tijdens het schrapen wordt de huid (licht)rood, dit verdwijnt weer na enige tijd. Dit duidt op een betere doorbloeding van die plek. Op plaatsen waar blokkades zijn door aanwezigheid van afvalstoffen / toxines kunnen bloeduitstortingen verschijnen, variërend van helderrood,  diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronisch) de stoornis. De huid wordt bij deze behandeling absoluut niet beschadigd! De behandeling is niet pijnlijk, maar kan soms wat gevoelig zijn.

Voor de eerste behandeling krijgt u een intake van circa 10/15 minuten, waarbij beoordeeld wordt of u een Guashabehandeling mag ondergaan. Hierbij wordt een anamneseformulier ingevuld en een behandelplan besproken. Op uw verzoek kan uw huisarts en/of medisch specialist op de hoogte gebracht worden van uw behandeling(en).

 

Waarvoor kan Guasha worden toegepast? 

Guasha kan worden toegepast bij honderden verschillende klachten en ziekten. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

* alle pijnsyndromen

* nek- en schouderklachten

* frozen shoulder

* tenniselleboog/golfarm

* hoofdpijnen en migraine

* rugklachten

* RSI

* reuma

* eczeem

* bronchitis, astma, hooikoorts

* verteringsstoornissen (ziekte van Crohn, Colites ulcerosa)

* stofwisselingsstoornissen

* fybromialgie

Enzovoort  … enzovoort …

 

Guasha wordt bij Intuïtie door de meeste zorgverzekeraars vergoed. U dient dan minimaal aanvullend verzekerd te zijn voor Alternatieve Geneeswijzen (reflexzonetherapie). U kunt eenvoudig bij uw zorgverzekeraar navragen of behandelingen van de BATC vergoed worden. Via deze link kunt u kijken welke zorgverzekeraars vergoeden: https://www.batc.nl/batctop4-2018.pdf.  Meer informatie vindt u ook op de website van onze beroepsvereniging BATC: https://www.batc.nl/.

Twijfelt u of Guasha geschikt voor u is?  Neemt u dan zeker contact op. Een uitgebreide folder ligt voor u klaar en deze wordt u graag toegelicht! 

 

Intuïtie Guasha- en Massagepraktijk is aangesloten bij beroepsvereniging BATC